Sedrik za Sportifico: Kristijano nas čini boljima

Reprezentacija Portugala posle dva odigrana kola na Mundijalu jednom nogom već je u narednoj fazi takmičenja, ali plasman će morati da “overi” u sudaru sa Iranom u poslednjoj rundi.

Sedrik za Sportifico

Sportifico je uživo pratio duela Portugala i Maroka| Foto: Sportifico

Pobeda 1:0 nad jako dobrom selekcijom Maroka uz ne tako sjajnu igru, potvrdila je pravilo da ne pobeđuju uvek ekipe koje tog dana najviše pokažu, već koje su jednostavno u stanju da utakmicu rutinski privedu kraju. Tj, koliko iskustvo nekada može da bude značajno.

Sportifico tim posle utakmice odigrane na Luznjiki stadionu u Moskvi razgovarao je sa Sedrikom, desnim bekom Portugala, o tome kako je biti u senci velike zvezde kakva je Kristijano Ronaldo, kao i o tome kako dobiti utakmicu u kojoj ništa ne ide po planu.

Sedrik za Sportifico

Sedrik u dresu Portugala | Foto: Antonio Candreva

“Svima nama Kristijano mnogo znači, danas je još jednom pokazao koliko nam znači i kada igrate uz jednu takvu zvezdu kao što je on, možete samo da budete bolji.”

Ipak, ne možemo da ne pitamo da li takva situacija onemogućava ostalim igračima da se dokažu kao pojedinci.

“Svi moramo da igramo mnogo bolje, kao ekipa, ne samo pojedinačno. Danas nismo odigrali fantastično, nismo kontrolisali utakmicu, ali nekada u fudbalu morate da propatite da biste došli do tri boda. Uradili smo to. Dobro smo se branili i dobro smo se borili, to je jedino važno”, rekao nam je za kraj fudbaler engleskog Sautemtona.