Da li ste znali?

Slobodan Petrović: Usavšavanje je uvek dobar potez

Slobodan Petrović, kondicioni trener ŽFK Crvena Zvezda, radi i kao trener Crossfit-a a pored toga se i takmiči u ovom dinamičnom sportu. Njegov najveći takmičarski uspeh je plasman na “Athens throwdown” koji je održan prošle godine u Grčkoj.

Slobodan Petrović: kondicioni trener ŽFK Crvena Zvezda

Slobodan Petrović na takmičenju u Crossfit-u Foto: Privatna arhiva

Crossfit je kružni način vežbanja koji je u poslednje vreme dostigao veliku popularnost. Dinamičan je, podrazumeva različite vežbe kojima se aktivira celo telo ali se može prilagoditi fizičkoj spremi vežbača. Slobodan je u crossfit-u odmah prepoznao potencijal i odlučio da se oproba najpre kao vežbač a potom i kao trener.

Slobodan je po struci fizioterapeut, a ljubav prema sportu i zdravom životu za njega su motiv da konstantno radi na sebi i koristi svaku priliku da unapredi svoje znanje. Tridesetdvogodišnji stručnjak između ostalog poseduje i sertifikate za TRX i operativnog fitnes trenera, a sledeći korak na kome već aktivno radi je dobijanje zvanja savetnika za zdravu ishranu i suplementaciju.

Fudbalerke ŽFK Crvena Zvezda izuzetno cene što u timu imaju stručnjaka kakav je Slobodan. Pored vrhunskih kondicionih treninga, on im svojim savetima pomaže da i van terena vode zdrav način života.