Smeta ti loš teren? Sledi Nemanjin primer i popravi ga!

Koliko puta ste razloge za lošu igru na utakmici ili nedovoljno dobro odrađen trening tražili u terenu? Visoka trava, neravna podloga, rupe… To su samo neki od argumenata koje fudbaleri koriste u odbrani od kritika trenera i navijača.

Smeta vam loš teren? Sledite Nemanjin primer i popravite ga!

Nemanja Kačarević, 19-godišnji golman, deo Sportifico zajednice | Foto: Privatna arhiva

Istina je, tereni često imaju uticaj na kvalitet kompletne utakmice, pa tako i individualnih izdanja igrača. Njihovo stanje često se ne može okarakterisati kao pogodno za fudbal, i o tome bi trebalo da brinu oni kojima je to u opisu posla, ali koliko puta si ti pomislio da bi boljitku mogao da doprinese i tvoj trud?

Da li ti je nekad sinula ideja da bi terenu na kojem igraš ili treniraš mogao i sâm da pomogneš? Da bi tvoja mala angažovanost u datom trenutku njemu donela dugoročno pobošljanje?

Ukoliko to nije slučaj, onda bi primer tvog kolege mogao u potpunosti da izmeni percepciju i pozove te na akciju!

Nemanja Kačarević, golman Fudbalskog kluba Poštar 1930 i član Sportifico zajednice, odlučio je da preuzme stvari u svoje ruke i teren na kojem trenira dovede u optimalno stanje. Mladi, 19-godišnji čuvar mreže prvo je krenuo od sakupljanja bačenih plastičnih flaša, koje su ga često ometale u izvršenju kondicionih treninga, a zatim je popravio i stanje ispred gola poravnanjem tog dela terena.

Smeta vam loš teren? Sledite Nemanjin primer i popravite ga!

Nemanjin status na Sportifico mreži | Foto: Privatna arhiva

Za takav poduhvat Nemanja je dobio veliki broj aplauza od ostalih članova Sportifico mreže, što je najbolji dokaz da je izazvao pozitivne reakcije i dao na razmišljanje ostale igrače koji se nalaze u sličnim situacijama, i istovremeno sebi obezbedio uslove za dalje treniranje i napredak.

Golman iz Beograda ove sezone nije imao veliku minutažu u timu Poštara, zbog čega je u potrazi za novim klubom, a naporni treninzi na poboljšanom terenu sigurno će doprineti da u doglednoj budućnosti osigura mesto među stativama.

Rezultati njegove akcije biće evidentni, stoga je teško zamisliti bolji razlog da se ovakav Nemanjin primer sledi!