Sa terena

Sportifico na Božićnom turniru Dubovac 2018

ŽFK Jedinstvo iz Dubovca organizovao je i ove godine Božićni turnir u Kovinu na kome je i Sportifico bio gost. Pehar je otišao u ruke ŽFK Šumadije, a domaćinu je pripalo treće mesto.

ŽFK Jedinstvo Dubovac - Božićni turnir

Domaćin turnira i osvajač trećeg mesta | Foto: ŽFK Jedinstvo Dubovac

Na turniru je učestvovalo šest ekipa. Sa dve ubedljive pobede, ŽFK Požarevac zauzeo je prvo mesto u grupi A dok je plasman u polufinale sa drugog mesta izborila ekipa domaćina.
U grupi B dalji plasman izborile su devojke iz Rada i Šumadije koje su u međusobnom duelu odigrale nerešeno pa je prva zahvaljujući boljoj gol razlici pripala Šumadiji.

U polufinalu je Požarevac savladao Rad sa 3:2, dok je Šumadija bila bolja od Jedinstva rezultatom 5:3. Domaći tim je pobedom nad Radom od 4:1 osvojio treće mesto, dok je Šumadija u uzbudljivom finalu pobedila Požarevac sa 1:0 i tako osvojila trofej.

ŽFK Jedinstvo Dubovac - Božićni turnir

ŽFK Šumadija – pobednice turnira | Foto: ŽFK Jedinstvo Dubovac

Konačni poredak:

  1. ŽFK Šumadija Kragujevac
  2. ŽFK Požarevac
  3. ŽFK Jedinstvo Dubovac
  4. ŽFK Rad Beograd
  5. ŽFK Radnički 1919 Zrenjanin
  6. ŽFK Slatke Male Burovac

 

Pored pehara, bilo je i individualnih priznanja. Za najboljeg golmana proglašena je Nevena Milovanović iz Šumadije, a najbolji strelac bila je Božana Božić iz Radničkog. Trofej za fer plej dobila je ekipa ŽFK Slatke Male, dok je pehar za najbolju igračicu turnira otišao u ruke igračice Požarevca Marije Vuković.

Sportifico Tim uživao je u ambijentu i gostoprimstvu domaćina, a seniorke i kadetkinje Jedinstva pridružile su se Sportifico mreži gde će od sada deliti svoje uspehe sa terena.