Sportifico na forumu “Sport Conference 2017”

Ruža Ilić, marketing koordinator Sportifico mreže, govorila je o iskustvu koordinacije volontera mreže na UEFA Futsal EURO 2016.

Povodom košarkaškog Adidas Next Generation turnira za juniore, koji nosi ime “Marko Ivković”, u organizaciji KK Crvena Zvezda MTS i Fakulteta za Sport održan je tradicionalni sportski forum pod nazivom “Sport Conference 2017”.

Sport Conference 2017 ima za cilj upoznavanje studenata zainteresovanih za sportsku industriju sa temama iz mendžamenta u sportu.

Sportifico Ruza Ilic Sport Conference 2017

“UEFA Futsal Euro 2016 je poslužio kao stabilan korak u pravljenju jake volonterske baze” – R.Ilić | Photo: KK Crvena Zvezda

Sportifico je predstavljala Ruža Ilić, član marketing tima, u okviru panela o “Futsal Euro 2016”. Kao deo organizacionog komiteta i koordinator volontera na UEFA evropskom prvenstvu u futsalu, Ruža je govorila o značaju volontera za jedan sportski događaj, kao i o proceduri njihove selekcije i edukacije: “Volonteri su srce svakog događaja – njihov učinak javnost najčešće ne može da vidi, ali su zato za organizaciju neprocenjiva pomoć.”

Osim Ruže, na panelu su govorili i predstavnici Fudbalskog saveza Srbije – koordinator za razvoj fudbala Igor Janković, marketing menadžer Branimir Lazić i Nebojša Mandrapa, direktor New Media Team PR agencije, zadužen za PR i marketing čitavog projekta posvećenom futsal prvenstvu.

“Za uspeh jednog prvenstva važni su atmosfera, uspeh nacionalne reprezentacije, ali najvažnije od svega, dobar tim profesionalaca”, istakao je PR stručnjak Nebojša Mandrapa.

O predstojećem Evropskom dvoranskom prvenstvu u atletici govorio je Slobodan Branković, predsednik organizacionog odbora EP.

“Svaki organizacioni tim mora da ima na umu da je sportista najbitniji. Verujemo da će takvo iskustvo imati svi koji budu bili deo dvoranskog prvenstva u Areni”.

Goran Šašić Euroleague Sport Conference 2017

“Kvalitet tima koji se bavi organizacijom događaja dolazi do izražaja kroz pravovremene i adekvatne reakcije” – G.Šašić | Photo: KK Crvena Zvezda

Beograd će biti domaćin fajnal-fora Evrolige 2018. godine, takođe u Kombank areni.

“Jedan od ključnih faktora zbog kojih je Beograd izabran za F4 jesu Beogradska Arena, koja ima najveći kapacitet gledališta u Evropi, dovoljno razvijena hotelska mreža, za razliku od na primer Kaunasa, kao i reputacija Beograda kao prestonice dobrog provoda Evrope, što za posledicu ima dolazak brojnih novinarskih ekipa“, kaže Goran Šašić, koji je govorio u ime Evrolige.

Studenti su imali priliku da svoje menadžerske veštine pokažu kroz “Case Study”, takmičenje u kojem je pobedio projekat “Zaljubi se u futsal”.