Sportifico porodica širi se i u Šumadiji

Sportifico tim imao je čast i zadovoljstvo da poseti FK Radnički 1923 iz Kragujevca, Superligaša Napredak iz Kruševca, ali i buduće fudbalske bisere koji se takmiče u Mini-Maxi Ligi na području Kruševca i Aleksandrovca.

Kragujevački Radnički, šampion jesenjeg dela prvenstva Srpske lige grupa “Zapad”, ugostio je članove Sportifico tima.

Jovana Petrović, ŽFK Napredak | Foto: Ruža Ilić, Sportifico

Jovana Petrović, golman ŽFK Napredak i ženske reprezentacije Srbije do 17 godina | Foto: Ruža Ilić, Sportifico

Sa PR-om kluba Jovanom Belić i sekretarom omladinske škole Ivanom Berečićem održan je sastanak na kojem je tema bila saradnja Sportifico društvene mreže sa omladinskom školom fudbalskog kluba koji još od svog postojanja okuplja najveći broj mladih talenata ovog regiona.

Kao klub koji teži neprestanoj edukaciji trenera i sportskih radnika, FK Radnički 1923 će kroz stručne članke koje pruža Sportifico ProFeed dodatno unaprediti svoj rad, dok će veliki broj selekcija kroz funkcionalnosti mreže dobiti priliku da organizaciju unutar tima, podigne na viši nivo.

Mini Maxi Liga Srbije, najmasovnije fudbalsko takmičenje za devojčice i dečake uzrasta do 12 godina, uspešno je započela svoju 17. uzastopnu sezonu.

Tim povodom, u Aleksandrovcu, naš domaćin bio je fudbalska legenda ovog grada, nekadašnji fudbaler OFK Beograda Rade Ivljanin, čiji se fudbalski klub Piksi takmiči u spomenutoj ligi.

Prilikom posete razgovarali smo sa još nekoliko trenera koji rade sa “minimaksimalcima” na području Župe, o uspesima koji već godinama postižu, pobeđujući pri tom na završnim turnirima Mini-Maxi Lige mnogo veće klubove od sebe.

Ivan Mitić | Foto: Ruža Ilić, Sportifico

Ivan Mitić, direktor Mini-Maxi Lige za Grad Kruševac | Foto: Ruža Ilić, Sportifico

U Kruševcu, sa druge strane, trener FK Kruševac i ŽFK Napredak, direktor Mini-Maxi Lige za ovaj grad, kao i funkcioner Fudblaskog saveza Rasinskog okruga, Ivan Mitić govorio nam je koliko je teško uskladiti sve obaveze, ali da mu to ne predstavlja problem jer kao trener i fudbalski radnik izuzetno voli svoj posao i uživa u radu sa najmlađima.

“Trudim se da se izborim sa svim poteškoćama svog posla i situacijama u kojima se nalazim zato što volim svoj posao i želim da svako dete koje treniram dostigne reprezentativni nivo”, zaključuje popularni “Mita”.

Jedan od takvih primera je Jovana Petrović, golman ŽFK Napredak i ženske reprezentacije Srbije do 17 godina, koja i dalje uživa da se nadmeće igrajući sa dečacima.

“Fudbalom se ozbiljno bavim dve godine i maksimalno sam posvećena, ali to ne bih mogla da nemam veliku pomoć i podršku porodice i profesora Ekonomsko-trgovinske škole čiji sam đak. Škola mi je važna koliko i sportska karijera.”

Dimitrije Sibinović | Foto: Ruža Ilić, Sportifico

Dimitrije Sibinović, kapiten pionirske selekcije FK Kruševac | Foto: Ruža Ilić, Sportifico

I Jovana i njen trener Ivan postali su članovi Sportifico zajednice sa kojom dele svoje lične i timske učinke, dok je za ekspanziju članova na mreži Rasinskog okruga zaslužan Dimitrije Sibinović, kapiten pionirske selekcije FK Kruševa,c koji se na mrežu prijavio samoinicijativno, potvdio svoj sportski identitet i postao jedan od najaktivnijih članova.

Sa direktorom FK Napredak Vladimirom Arsićem razgovarali smo o saradnji Sportifico mreže i najvećeg fudbalskog kluba grada Kruševca, kao i o razvoju i podršci omladinskom fudbalu koju Sportifico nastoji da pruža uz pomoć svojih saradnika iz svih regiona.

Na snimku možete videti deo prijateljske utakmice koju su odigrali mlađi pioniri i pioniri FK Kruševac kao uvertiru za novu sezonu Mini-Maxi Lige na području Kruševca i Aleksandrovca.