Sportifico Tim u poseti Jednoti iz Šida

Protekle nedelje Sportifico Tim bio je gost fudbalskog kluba Jednota iz Šida. Upoznali smo se sa istorijom i ambicijama kluba, prisustvovali treningu i uručili nagradu za aktivnost golmanu Goranu Stojadinoviću. Po završetku treninga članovi kadetske selekcije kao i dva prvotimca pridružili su mu se na Sportifico mreži.

FK Jednota Šid

Treninga kadeta Jednote | Foto: Sportifico

Fudbalski klub Jednota je 1971. godine osnovala porodica Stupavski, a naziv potiče iz slovačkog jezika i u prevodu znači jedinstvo. Pre samo osam meseci na njihovom terenu “12. April” treniralo je tek nešto više od 20 fudbalera, a dolaskom trenera Dejana Ćosića taj broj se uvećao za 100. On je preuzeo ulogu direktora omladinske škole a pored toga vodi i prvi tim. Uz njega, tu su i predsednik kluba Emil Hrček, direktor Predrag Malenić i članovi Skupštine kluba koji su prepoznali ovu zdravu sportsku priču i zajedničkim snagama rade na tome da je održe.

Prvi tim takmiči se u Opštinskoj ligi Šid i trenutno zauzima sedmo mesto, dok su kadeti prvi na tabeli lige Gradskog fudbalskog saveza Sremska Mitrovica. Ove godine u aprilu Jednota je po prvi put organizovala turnir na svom terenu koji nosi naziv “Samuel Zorjan – Keca”, u čast čoveka koji je imao važnu ulogu u istoriji ovog kluba.

FK Jednota Šid

Uručenje nagrade Goranu Stojadinoviću | Foto: Sportifico

Golman kadetske ekipe koji brani i za prvi tim, Goran Stojadinović, jedan je od najaktivnijih fudbalera na Sportifico mreži. Tokom takmičenja za Tim sezone zaradio gotovo 10.000 aplauza čime je zaslužio da bude nagrađen. Kroz svoje statuse na sjajan način predstavlja klub i to je bio glavni povod ih posetimo i da mu pred saigračima i trenerom uručimo poklon.

Pored svojih rezultata i kluba, Goran na pravi način predstavlja i Sportifico, pa su mu se na mreži pridružili svi saigrači iz kadetske ekipe, dva prvotimca i trener.

Klub sa zdravim temeljima i posvećenim stručnjacima i entuzijastima pravo je okruženje za mlade i ambiciozne fudbalere kao što je Goran. Veliko nam je zadovoljstvo što smo bili njihovi gosti i radujemo se novim statusima na mreži.