Sportifico u fudbalskom Sarajevu

Kada se ime grada zbog organizacije Olimpijskih igara 1984. godine nalazi zlatnim slovima ispisano u istoriji sporta. Kada su vam dva najveća fudbalska kluba bila u počasnom društvu nekadašnje regionalne lige Jugoslavije, kada ste imali košarkaškog šampiona Evrope, a uz to i asove koji su baš na tim ulicama naučili svoje prve sportske korake, onda sa punim pravom možete reći da ste grad sporta. To je Sarajevo, mesto gde su stasavali šampioni o kojima su se pevale pesme, grad na čijim se zimskim sportskim objektima i stazama Jahorine ulazilo u legendu, gde su se rađali sinonimi nekadašnjeg “ex-yu” sporta poput – kad bi krenuli da ih nabrajamo, sigurno bi nekoga zaboravili…

Tamo gde je sport, tu je i Sportifico! Naš tim posetio je grad na obali Miljacke, naišao na otvorena vrata domaćina od kojih smo dobilii mnoštvo sportskih saznanja koja će ići u korist članovima Sportifico mreže, kao i našoj publici.

Sportifico u fudbalskom Sarajevu

Riječi Šabanadžovića će korisnicima Sportifica biti od značaja | Foto: Sportifico.rs

Dan u Sarajevu započeli smo sa legendom, evropskim šampionom, čovekom koji je znao kako se osvajaju titule – Refik Šabanadžović je za Sportifico prepričao karijeru. Od početaka u rodnoj Crnoj Gori, preko dolaska u Željezničar, prelaska u Crvenu zvezdu, titule u Bariju, odlaska u Grčku i nezaboravnih iskustava u dresu reprezentacije Jugoslavije.
Cela priča sa nekadašnjim pouzdanim defanzivnim vezistom je prilagođena članovima Sportifico zajednice kojima je Refik kroz svoje iskustvo pokušao da primakne kako izgleda odnos između mladog igrača i trenera, kako anulirati težinu i pritisak koju nosi igranje za nacionalni tim, na koji način analizirati protivničkog igrača i još mnogo toga. Čitaćete u okviru kampanje „Odbrojavanje do Svetskog prvenstva“ na Sportifico ProFeed-u.

Zatim, usledila je poseta Fakultetu sporta i telesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu, gde smo dobili informacije koliko je sport zastupljen u glavnom gradu BiH, koji su problemi za njegov dalji razvoj i kako mladi mogu da utiču na poboljšanje istog…
Biti gost akademika u sportu je bilo od velikog značaja i za sam Sportifico tim koji se usko povezao sa problemima i prednostima koje imaju naši aktivni i budući članovi mreže.

Sportifico u fudbalskom Sarajevu

Dio trofeja koji su u vlasništvu SFK Sarajevo 2000 | Foto: Sportifico.rs

Za kraj, sigurno priča za ponos u kojoj je Sportifico imao priliku da se uveri kako je sa pravim ljudima, organizacijom i planom moguće doći do vrha, do zavidnog nivoa. SFK Sarajevo 2000 je najuspešniji fudbalski klub u konkurenciji dama na Balkanu. Posle utakmice u kojoj smo se lično uverili u njihovu snagu i kvalitet (pobedili Radnik iz Bijeljine 6:0), tvorac cele bajke, zbog koje je SFK po organizaciji i rezultatima iznad dva najpopularnija kluba u gradu, Samira Hurem, sa zadovoljstom je pričala o vizijama kluba i dosadašnjim dostigunićima zbog kojih su devojke stekle popularnost u gradu. Kako je SFK Sarajevo 2000 postalo lider u regionu, igralo rame uz rame sa rivalima samog krema ženskog evropskog fudbala, omogućilo sebi sredstva da parafira prvi profesionalni ugovor – sve ovo ćete ubrzo imati plasirano na kanalu Sportifico ProFeed-a.

Naš tim je u Sarajevu učvrstio dobre odnose, stekao nova poznastva, dobio i dao savete i najvažnije, stvorio jasnu sliku i o jednoj zdravoj sportskoj sredini.