Sportifico – uvek sa decom

Maradona, Dragan Mance, Bogdan Bogdanović… To su samo neki od vrhunskih sportista čiji su se dresovi u nedelju našli na humanitarnoj aukciji udruženja Uvek sa decom na Sajmu sporta. Među eksponatima su bila i dva dresa koja je donirao Sportifico Tim i tako doprineo uspešnoj akciji.

Inicijator aukcije bila je golmanka ŽFK Crvena zvezda i aktivan član Sportifico mreže Jovana Leposavić, koja je i sâma bolovala od raka i izlečila se. Dresove i sportsku opremu koju je dobijala u znak podrške tokom lečenja odlučila je da pokloni udruženju i tako pomogne svojim drugarima koji se i dalje bore. Svi zajedno učestvovali su na aukciji, nasmejanih lica smenjivali su se na bini i promovisali eksponate tokom licitacije.

Humanitarna aukcija dresova

Dres Maradone na aukciji | Foto: Sportifico

Prvi eksponat izazvao je najveće interesovanje. U pitanju je potpisani dres Dijega Armanda Maradone, Argentinca kojeg smatraju jednim od najboljih fudbalera svih vremena. Usledili su dresovi Željka Rebrače, Dragana Mancea, Nemanje Vidića, Saše Ilića, Aleksandra Atanasijevića, Milene Rašić, Predraga Rajkovića (Jovanin najdraži) i mnogi drugi.

Sportifico je donirao dres Serbian White Eagles, srpskog fudbalskog kluba iz Toronta, kao i dres Vladimira Stojkovića sa Svetskog prvenstva u Nemačkoj oko kojeg se vodila velika borba na licitaciji.

Aukciju je vodio poznati glumac Nenad Okanović koji je i sam učestvovao u licitiranju i kupio nekoliko dresova. Sa Sportificom je podelio svoje utiske o čitavoj akciji.

Sva prikupljena sredstva namenjena su projektu “Roditeljski kutak” – kupovini stana namenjenog porodicama iz unutrašnjosti Srbije, čija se deca leče na Institutu za onkologiju i radiologiju u Beogradu.

Sportifico Tim nastaviće da učestvuje u društveno korisnim akcijama i pruža podršku mladima.