Upoznajte Sportifico Tim sezone

Suzana Tanasković: Desni ofanzivni vezni Sportifico Tima sezone

Mesto u Sportifico Timu sezone izborila je i jedna fudbalerka. Sa gotovo 700 aplauza na poziciji desnog krila trijumfovala je Suzana Tanasković (njen CV), igračica Rada i reprezentativka Srbije koja je već više od godinu dana aktivan član mreže.

Upoznajte Suzanu, desnog ofanzivnog veznog igrača prvog Sportifico Tima sezone.

Fudbalom je počela da se bavi pre 12 godina u Borcu iz Ostrožnice.

“Fudbalski teren je pored moje kuće i svakoga dana sam gledala treninge i utakmica pa sam i sama poželela da se oprobam. Na prvom treningu bila sam jedina devojčica, postigla sam tri gola i tada shvatila da je fudbal sport za mene.”

Suzana Tanasković: ŽFK Rad

Suzana Tanasković na utakmici | Foto: Privatna arhiva

Gotovo sedam godina igrala je za Borac i sve vreme bila je jedina devojčica u ekipi i u ligi.

“Moji saigrači su na početku imali predrasude, naročito kada su startovi i faulovi u pitanju. Međutim, kada su videli da ja nemam straha da njih fauliram, predrasude su nestale. Taj period mi je mnogo značio kasnije kada sam za protivnike imala devojke.”

Pre dolaska u Rad, Suzana je trenirala u ŽFK Obilić i drugom timu Zvezde, ŽFK Rudovac.

“Na početku mi je bilo teško da se prilagodim ženskom fudbalu i ekipama. Pokušavala sam da se priviknem i nisam želela da odustanem koliko god bilo teško jer sam svesna da posedujem kvalitet.”

Već tri sezone ova dvadesetogodišnja fudbalerka brani boje Rada sa kojim je od druge lige došla do Superlige.

“Tim je bio nov, bilo je devojaka koje su tek počele da treniraju fudbal i to nas je jako dobro povezalo. Stvorile smo odličnu atmosferu i zajedno napredovale i gradile igru i timski duh.”

Prethodna sezona, naročito prvi deo, bila je za pamćenje.

“U prvoj polusezoni imale smo perfektan skor, dok smo se u drugom malo opustile ali ipak sa osam bodova prednosti završile na prvom mestu što nam je donelo plasman u najviši rang – Superligu Srbije.”

Ove sezone u elitnom društvu još uvek nisu uspele da zabeleže pobedu, ali je jasan cilj zacrtan.

“Pripremale smo se pre svega psihički. Svesne smo da sada imamo mnogo jače protivnike i tražimo svoju šansu na svakoj utakmici. Teško je nakon pobedničkog ritma doživeti niz poraza, ali cilj nam je da opstanemo u ligi i ka tome težimo.”

Suzana Tanasković: ŽFK Rad

Suzana Tanasković i U20 reprezentacija Srbije | Foto: fss.rs

Nagrada za Suzanin rad i trud koji ulaže stigla je u vidu poziva za reprezentaciju Srbije do 20 godina i to za prijateljsku utakmicu protiv selekcije Nemačke.

“Očekivala sam da će poziv doći u nekom trenutku, ali ne ovako brzo. Prijatno sam se iznenadila i presrećna sam zbog toga. Ja ću, kao i do sada, davati sve od sebe da na terenu odigram što bolje i doprinesem ekipi. Nositi dres Srbije velika je čast!”

Već više od godinu dana koristi Sportifico i jedna je od prvih koja se pridružila mreži.

“Meni je Sportifico vrlo važna stavka u karijeri. Ne moram da zapisujem na papirićima i brinem o tome, već nakon svake utakmice postavim status sa svojom statistikom i tako pratim svoj napredak kroz sezonu. Podrška u vidu aplauza je sjajna ideja i zato sam poželela da se uključim u takmičenje i mnogo mi je drago što sam deo Tima sezone.”

Imati reprezentativku i tako posvećenu i talentovanu fudbaleru na mreži velika je čast. Sportifico Tim ponosan je na Suzanina dostignuća i podržava je na putu ka ostvarenju snova!