Da li ste znali?

Trening sa Bambijem najbolji je trening za golmana

Ivan Vasić ima 17 godina i golman je FK Radnički Zrenjanin. U maju se priključio Sportifico zajednici, a u svom poslednjem statusu podelio je dostignuće, priključio se prvom timu svog kluba. Pored toga imao je čast i da trenira sa bivšim fudbalerom CSKA i reprezentativcem Srbije, Zoranom Tošićem.

Ivan Vasić: FK Radnički

Ivan Vasić na golu | Foto: Privatna arhiva

Fudbalom je počeo da se bavi kada je imao samo pet godina, a sa 11 se priključio Akademiji fudbala Bambi u kojoj ga je trenirao Tošićev brat Darko. Stručnost u radu odrazila se i na njegovu igru, pa je nekoliko puta branio boje FS Vojvodine i učestvovao na kampovima reprezentacije Srbije.

Od svoje 15. godine do zimskog prelaznog roka igrao je za FK Proleter, gde je radio sa Danilom Bjelicom, instruktorom Fudbalskog saveza Srbije. Početkom godine vratio se u Radnički i već nakon šest meseci priključen je prvom timu. Golmanske sposobnosti usavršava pod nadzorom Gorana Gavrilovića, nekadašnjeg čuvara mreže Partizana, Radničkog iz Niša, turskog Genčerbirglija i zrenjaninskog Proletera.

Ivan Vasić: FK Radnički

Zoran Tošić na početku priprema Radničkog iz Zrenjanina | Foto: ilovezrenjanin.com

Zoran Tošić nedavno je postao predsednik Radničkog, a nekoliko slobodnih dana iskoristio je da trenira sa fudbalerima svog kluba. Njegovo prisustvo bilo je od velikog značaja za sve igrače, ali je za Ivana bila posebna čast da radi šuterski trening sa reprezentativcem Srbije i pokuša da odbrani neki od njegovih snažnih udaraca.

Ivanov cilj je da jednoga dana ostvari uspešnu fudbalsku karijeru, da dosegne ostvarenja svog sugrađanina ili čak i da ga nadmaši.

Sportifico je tu da mu na tom putu pomogne i podrži sva njegova dostignuća.