Upoznajte adidas Tim sezone Sportifico talenata

Trio Heroja u Timu sezone

Ženski fudbal u svetu gubi gotovo svaku trku sa muškim, ali na Sportifico mreži to nije slučaj!

Podrška koju pružamo fudbalerkama i ženskim klubovima odrazila se i na naše takmičenje, čak šest devojaka izborilo je svoje mesto u adidas Timu sezone Sportifico talenata . Među njima su i tri igračice novoosnovanog beogradskog kluba ŽFK Heroj PoletSanja Savić na poziciji desnog beka, štoper Sanja Vukobratović i Aleksandra Grujić u veznom redu.

Jedna polusezona bila im je dovoljna da se uklope, izgrade timski duh i odmah zauzmu drugu poziciju u prvenstvu, Drugoj ligi Zapad.

Trio Heroja u Timu sezone

Vezni igrač našeg tima – Aleksandra Grujić | Foto: Sportifico

“Nismo dugo na okupu ali se uglavnom poznajemo od ranije. Atmosfera je super, uživamo u svakom treningu i to se odrazilo i na naše rezultate. Nadamo se da ćemo uspeti da se plasiramo u Prvu ligu Srbije”, otkriva ambicije Aleksandra.

Savićeva i Grujićeva zavolele su fudbal zbog braće, trenirale sa dečacima a bile su saigračice i u Radu. Za razliku od njihovog, put Vukobratovićeve do Heroja pomalo je neuobičajen.

“Trenirala sam košarku 10 godina, igrala sam za Fleš i Crvenu zvezdu. Četiri puta sam bila prvak države u mlađim kategorijama. Povreda me je odvojila od košarkaškog terena ali sam konačno uspela da ostvarim svoju želju i zaigram fudbal”, objašnjava štoper našeg Tima sezone.

Ono što spaja Grujićevu i Vukobratovićevu jeste ljubav prema futsalu, a ove sezone imaće priliku i da odmere snage u studentskoj ligi.

“Kada sam upisala Učiteljski fakultet najpre sam se priključila košarkaškom timu a potom sam počela i futsal da igram. Tako sam napravila prelaz i na veliki fudbal. Super je iskustvo i druženje zato sam preporučila i Aleksandri da se priključi”, objašnjava Vukobratović.

Kada su idoli u pitanju, čuli smo tri potpuno različita odgovora.

“Omiljeni igrač mi je definitivno Mesi, a pored njega izuzetno cenim našeg Duška Tošića“, istakla je Grujićeva.

Trio Heroja u Timu sezone

Desni bek i štoper – Savić i Vukobratović | Foto: Sportifico

Za razliku od nje, Savićeva je imala potpuno drugačiji odgovor koji ide u prilog najvećem rivalstvu modernog fudbala.

“Najbolji fudbaler i onaj kome se ja divim jeste Kristijano Ronaldo. Neverovatan je! Od naših mi je najdraži Nemanja Vidić.”

Vukobratović pak ima svoje favorite.

“Od srpskih fudbalera moj idol je Nemanja Matić a od stranaca najviše volim stil igre njegovog saigrača Pola Pogbe, tako da vrlo rado gledam utakmice Mančester Junajteda.”

Gotovo sve fudbalerke Heroja uključile su se u takmičenje, a njih tri su sa ukupno preko 30.000 apluza uspele da izbore svoja mesta u adidas Timu sezone Sportifico talenata.

Kapiten tima Sanja Savić objasnila je ključ uspeha i na pravi način zaključila razgovor.

“Međusobno se podržavamo i to se vidi kako na terenu tako i van njega. Mi smo ekipa koja ne voli da gubi, želimo da budemo najbolje u svemu!”