Zemunke i Napredak pokorile Rekovac

Rekovac je proteklog vikenda bio centar dešavanja kada je ženski fudbal u pitanju. Lokalni klub tradicionalno je organizovao međunarodni turnir “Trofej ŽFK Levač” na kome su učestvovale 24 ekipe iz Srbije i regiona.

Subota je bila rezervisana za juniorke, dok su seniorke nastupale u nedelju. Tribine Rekovačke hale bile su konstantno popunjene, a učesnice su se trudile da svojim potezima zaluže aplauze prisutnih.

Zemunke i Napredak pokorile Rekovac

Tijana Đorđević u razgovoru za Sportifico | Foto: Sportifico

Među gledaocima je bila i prvotimka ŽFK Crvene zvezde i član Sportifico mreže Tijana Đorđević koja je sa nama podelila svoje utiske.

“Došla sam da podržim svoj bivši klub Jagodinu i neke od drugarica i nekadašnjih saigračica. Turnir je sada međunarodnog tipa, odlične su ekipe. Ima i igračica koje igraju u Superligi što svakako doprinosi kvalitetu. U seniorskoj konkurenciji takmiči se i B tim Zvezde, ali neću moći da ostanem da ih podržim zbog obaveza u klubu”, istakla je Tijana i prognozirala trijumf Napretka u finalu juniorskog turnira.

Finale pre finala bila je utakmica upravo između ekipe iz Kruševca i ŽFK Zemuna. U regularnom toku meča rezultat je bio 1:1 a Napredak je finale izborio posle boljeg izvođenja penala (4:3). Junak utakmice bila je golman Jovana Petrović koja je posle pobede nas Šumadijom u finalu (2:0) zasluženo kao kapiten podigla trofej.

Zemunke i Napredak pokorile Rekovac

Jedan od dva pehara je otišao u Kruševac – ŽFK Napredak | Foto: Privatna arhiva

Bronza je pripala devojkama iz Zemuna koja je su ubedljivo savladale Čelik iz Doboja sa 5:0.

Ekipe Napretka i Šumadije odmerile su snage i u seniorskoj konkurenciji, ali u borbi za treće mesto. Ovog puta ishod je bio drugačiji, Šumadija je slavila sa 3:0 i tako došla do bronze.

U finalu su se susreli nikšićki Ekonomist i ŽFK Zemun. Beogradska ekipa došla je do zlata pobedom sa 3:2 i zatvorila turnir pobedom i osvojenom medaljom i u seniorskoj konkurenciji.

Organizator turnira i trener domaćeg tima ŽFK Levač Vlada Milojević zadovoljan je kvalitetom i odzivom ekipa, a već planira na koji način će sledeće godine kvalitet podići na još viši nivo.

Zemunke i Napredak pokorile Rekovac

Fudbalerke Zemuna slave trijumf u Rekovcu | Foto: Privatna arhiva

“Svi učesnici su prezadovoljni i to je znak da smo uradili pravu stvar. Ove godine je bilo četiri tima iz inostranstva a plan je da već sledeće povećamo taj broj. Po završetku turnira stigao je veliki broj poruka podrške od učesnika što je znak da je ŽFK Levač i opština Rekovac na čelu sa predsednikom Aleksandrom Đorđevićem plodno tlo za razvoj ženskog fudbala. Po rečima mnogih, ovo polako postaje jedan od najjačih turnira”, istakao je Milojević.

Po završetku subotnjeg programa, Sportifico tim družio se sa članovima mreže koji su učestvovali na turniru. Pored toga Sportifico mrežu predstavili smo i juniorskoj selekciji ŽFK Čelika. Fudbalerke iz Doboja kao i njihov trener pridružili su se mreži i odmah podelili svoj učinak sa turnira u Rekovcu.