Sportifico na Super Kupu

Zidan govorio za Sportifico, Karik se seća ser Aleksa

Super Kup utakmica između Real Madrida i Mančester Junajteda na programu je u 20:45 na stadionu Filip II u Skoplju. Predstavnici medija, među kojima i Sportifico tim, juče su imali priliku da prate otvorene treninge obe ekipe kao i da porazgovaraju sa akterima.

UEFA Super Kup

Majkl Kerik i Huan Mata na konferenciji pre utamice Super Kupa | Foto: Sportifico

Na programu je najpre bila konferencija “Crvenih đavola”. Prisutnima se obratio trener Žoze Murinjo, a potom su preuzeli Huan Mata i Majkl Karik.

Španski reprezentativac, ambasador Laureus fondacije, iskoristio je ovu priliku da istakne moć fudbala da omogući mladima širom sveta mogućnost da uče i napreduju.

Za 36-godišnjeg kapitena Junajteda, glavno pitanje bilo je kako i dalje uspeva da igra na najvišem mogućem nivou.

“Prilika da toliko dugo igram u klubu kakav je Mančester Junajted dovoljna je motivacija da u svakom trenutku pružam maksimum. Najviše sam zahvalan na mogućnosti da se kao igrač razvijam uz vrhunske fudbalere i Aleksa Fergusona. Mladi igrači treba maksimalno da iskoriste iskustvo starijih saigrača u ličnom razvoju”, poručio je Karik.

Osvajača Lige šampionaReal Madrid predstavljali su trener Zinedin Zidan i kapiten Serhio Ramos.

UEFA Super Kup

Zinedin Zidan na konferenciji povodom utakmice Super Kupa | Foto: Sportifico

Član Sportifico Tima iskoristio je priliku da trenera Los Blankosa pita da li smatra da to što je imao uspešnu igračku karijeru pomaže da bolje razume potrebe igrača i zna na koji način da im pomogne da se izbore sa pritiskom koji nosi uloga favorita.

Legendarni francuski fudbaler i sada već uspešan trener odgovorio je uz osmeh.

“Čak i kada sam ja bio igrač, nije bilo jače motivacije i želje za pobedom nego kada za protivnika imaš Real Madrid. Pokušavam maksimalno da iskoristim svoje igračko iskustvo budući da sam kao trener tek na početku karijere”, istakao je Zidan.

Kapiten Reala Serhio Ramos sarađivao je sa Murinjom u “kraljevskom klubu” i mnogi smatraju da je on uticao na njegov napredak u karijeri kada ga je prebacio sa pozicije beka na štopersku poziciju.

Međutim, španski reprezentativac istakao je da igrač treba da iskoristi maksimum od svakog trenera sa kojim radi.

“Svi treneri imali su veliki uticaj na moj razvoj i formiranje kao igrača, a među njima je svakako i Murinjo. Uživao sam u radu sa njim, ali i sa ostalim stručnjacima sa kojima sam imao priliku da sarađujem i ne bih želeo bilo koga da izdvajam”, rekao je Ramos.