Sa terena

Mladi fudbalski eksperti iz Novog Pazara na Sportifico društvenoj mreži

Nakon Jagodine, još jedan fudbalski centar pridružio se Sportifico zajednici – rukovodstvo i direktor omladinske škole Fudbalskog kluba “Jošanica“ ugostili su članove Sportifico tima.

FK Jošanica Sportski centar Šutanovac, Novi Pazar

Pogled na sportski centar Šutanovac u Novom Pazaru | Foto: Dušan Mihajlović, Sportifico

FK Jošanica iz Novog Pazara, često u senci superligaša koji dolazi iz istog grada, promenio je rukovodstvo i ukazao poverenje mladim stručnjacima iz ovog grada.

Svi treneri FK Jošanica, od najmlađih kategorija do seniorske selekcije, poseduju UEFA A licencu, dok su sportski direktor kluba Jakub Suljović i generalni sekretar Semir Gusinac primer mladih sportskih radnika sa međunarodnim ambicijama.

FK Jošanica Novi Pazar Sportifico

Trening prvog tima FK Jošanica u sportskom centru Šutanovac | Foto: Dušan Mihajlović, Sportifico

“Želja nam je da zajedno sa klubom i mi stasavamo kao vrhunski fudbalski i sportski radnici i da Novi Pazar ponovo postane fudbalski centar ovog okruga, a i šire“, rekao nam je Suljević.

Direktor omladinske škole jeste Ivan Jovanović, jedan od najuspešnijih trenera sa ovih prostora, čovek koji je zaslužan za prve fudbalske korake fudbalskih bisera kao što je Zehrudin Mehmedović (prvotimac FK Čukarički), ali i trener koji je pomogao da se talenti poput Nemanje Vučića (nastupa za FK Zemun) vrate na put uspeha.

Novi Pazar Voždovac Superliga

Utakmica Superlige između Novog Pazara i Voždovca završena je rezultatom 0:1 | Foto: Dušan Mihajlović, Sportifico

U svom gradu poznat je kao “fudbalska enciklopedija“ – nema tog deteta iz Raškog okruga, a i šire, da Ivan ne poznaje njegov razvojni put, probleme, igračke karaktersitike i sl, toliko je posvećen svom poslu.

Gospodin Jovanović omogućio nam je da prisustvujemo treningu prvog tima u sportskom centru “Šutanovac“, ali i da budemo gosti na utakmici FK Novi Pazar – FK Voždovac koju je domaćin izgubio sa 1:0, a gol je postignut u samoj završnici.

Novi Pazar Voždovac FK Jošanica Sportifico

Ivan Jovanović, Semir Gusinac i Elvedin Halković u društvu Sportifico tima na utakmici Novi Pazar – Voždovac | Foto: privatna arhiva

FK Jošanica je posvećena radu sa mlađim kategorijama, jer bez kvalitetnog rada sa mlađim kategorijama nema ni uspeha u seniorskoj konkurenciji. Sledeći korak u unapređenju rada sa mladim igračima na koji se fudbalski klub iz Novog Pazara sprema jeste saradnja sa COERVER sistemom, u okviru kojeg će i treneri i igrači dodatno unaprediti svoje fudbalsko znanje.

Sportifico tim će i u budućnosti podržavati i pomagati perspektivne sportske radnike i trenere koji doprinose razvoju igrača i fudbala u Srbiji.