Mostar upoznao Sportifico

Posle boravka u Sarajevu, ekipa Sportifica je turneju kroz Bosnu i Hercegovinu nastavila u Mostaru. Grad bogate fudbalske istorije čiji današnji klinci odrastaju uz priče vezane za uspeh Veleža, nekadašnjeg vicešampiona Jugoslavije, dvostrukog osvajača Kupa i četvrtfinaliste Kupa UEFA, koji trenutno prolazi kroz najteži period od svog osnivanja. Za vreme Veležovog posrtanja, u prvi plan je isplivao Zrinjski – aktuelni šampion Bosne i Hercegovine koji je pet puta osvajao naslov državnog prvaka i klub u kojem je stasavao nezamenjivi vezista madridskog Reala Luka Modrić.

Mostar upoznao Sportifico

Polaznici Veleža, Blagaja i Mostarske golmanske škole su pomno slušali prezentaciju | Foto: Sportifico.rs

Po istoriji, tradiciji, a i sadašnjosti, Mostar je grad fudbala, nekadašnjih reprezentativaca Jugoslavije i mesto u kojem je Sportifico naišao na dobrodošlicu, a samim tim i na nove članove.

Sportski centar Kantarevac je bio odličan domaćin, a polaznici mlađih kategorija FK Velež i FK Blagaj, kao i članovi Mostarske škole golmana, zainteresovana i znatiželjna publika koja je nakon prezentacije „obogatila“ Sportifico društvenu mrežu.

Mostar upoznao Sportifico

Trening Mostarske škole golmana | Foto: Sportifico.rs

Među mladim mostarskim fudbalerima i trenerima je već bilo onih koji su čuli za našu priču i imali profile na mreži, poput trenera golmana u reprezentaciji Bosne i Hercegovine Adnana Dizdarevića. Nakon prezentacije, koja je ispraćena i od strane lokalnih medija, fudbaleri nisu krili zadovoljstvo: „Prava stvar“, „Hvala što ste nam pokazali Sportifico“ bili su neki od komentara mladih igrača i golmana u trenucima dok su pravili svoj nalog.

Iskustvo, kontakti i buduća saradnja – Sportifico tim je napustio Mostar sa lepim utiscima, navijačima Zrinjskog poželeo nastavak uspešnih rezutata, a zaljubljenicima u Velež da se njihov klub vrati stazama stare slave.