Upoznajte Sportifico Tim sezone

Nikola Krivokapić: Centralni vezni Sportifico Tima sezone

U veznom redu prvog Sportifico Tima sezone svoje mesto izborio je fudbaler Budućnosti i reprezentatvac Crne Gore, Nikola Krivokapić (njegov CV). U karijeri je nastupao i za Crvenu zvezdu a na svom debiju za reprezentaciju postigao je čak pet golova.

Upoznajte Nikolu, centralnog veznog igrača Sportifico Tima sezone.

Gledajući Mesija na televiziji poželeo je da i on trenira fudbal pa ga je otac odveo u školu fudbala Arso Milić.

“Tada sam imao sedam godina. Nisam mnogo pratio fudbal, ali su me Mesijevi driblinzi i igra očarali, pa sam poželeo da se i ja oprobam. Za dve godine u klubu imali smo mnogo utakmica, a u drugoj sezoni smo bili i vicešampioni Crne Gore.”

Usledila je selidba u Beograd i prelazak u Crvenu zvezdu gde je proveo četiri sezone.

“U tom periodu sam znatno unapredio svoju tehniku i to se vidi i danas u mojoj igri. Nisam mnogo igrao, ali je bilo lepo osvajati trofeje. Najveća čast je zapravo bila nositi dres i braniti boje velikog kluba kao što je Crvena zvezda.”

Nikola Krivokapić: FK Budućnost Podgorica

Nikola Krivokapić sa peharom namenjenim šampionu Crne Gore | Foto: Privatna arhiva

Crveno-beli dres Nikola je zamenio plavo-belim. Sa porodicom se vratio u Crnu Goru i zaigrao za podgoričku Budućnost.

“Budućnost je najtrofejniji klub u zemlji i želeo sam da u takvom klubu nastavim dalje gradim svoju karijeru. Otišao sam na probu gde je bio veliki broj talentovanih igrača. U jakoj konkurenciji sam najpre izabran u uži krug od 22 igrača, a nakon prijateljske utakmice sam dobrom igrom i zalaganjem obezbedio sebi mesto na spisku igrača koji ostaju u klubu.”

Prva sezona sa Đetićima bila je uspešna i za ekipu i za Nikolu.

“Vrlo brzo sam se prilagodio, najviše zahvaljući saigračima koji su me odlično prihvatili. Takmičenje u ligi Srednje regije Crne Gore zavšili smo na drugom mestu.”

Prethodna sezona, Nikolina druga u podgoričkom klubu, bila je nestvarna.

“Imali smo savršen skor, ostavarili smo 30 pobeda u isto toliko odigranih utakmica. Osvojili smo najpre ligu Srednje regije a potom postali i prvaci Crne Gore. Naš uspeh dodatno dobija na značaju budući da igramo protiv godinu dana starijih igrača.”

Pored uspeha sa klubom, prethodne sezone je po prvi put dobio poziv da predstavlja reprezentaciju Crne Gore gde je pokazao da taj poziv apsolutno zaslužuje. Na utakmici protiv Mađarske upisao je asistenciju u pobedi 2:0, dok je meč protiv vršnjaka iz Kazahstana završen rezultatom 17:0. Nikola je postigao čak pet golova i pored toga zabeležio i tri asistencije.

“Poziv za reprezentaciju mi je još više probudio volju za fudbalom. Stajati na terenu, pevati himnu i igrati za svoju zemlju je jedan od najboljih iskustava koje sam doživeo od kako treniram fudbal. Radujem se novim prilikama.”

Nikola Krivokapić: FK Budućnost Podgorica

Nikola Krivokapić sa saigračima pre utakmice za reprezentaciju Crne Gore | Foto: Privatna arhiva

Mladi Podgoričanin igra na sredini terena, ali mu više prija kada ima ofanzivniju ulogu.

“Kao mlađi sam igrao u napadu, a sada sam se malo povukao ka sredini terena. U tom pogledu ugledam se na Dibalu i crnogorskog fudbalera Marka Jankovića.”

Nikola se u martu pridružio Sportifico zajednici i zahvaljujući sjajnim statusima dobio aplauze i našao se u Timu sezone.

“Velika mi je čast što sam deo prvog Sportifico Tima sezone. To je veliki uspeh jer sam i pored velikog broja talentovanih i uspešnih fudbalera baš ja izborio svoje mesto.”

Imati tako talentovanog i posvećenog fudbalera na mreži veliko je zadovoljstvo. Sportifico Tim pomno prati Nikoline rezultate i karijeru, zajedničkim snagama na putu ka uspehu!