Da li ste znali?

Sportifico član Kerver metodom “osvaja” i Makedoniju

Srđan Stojčevski ima 32 godine, trener je omladinske selekcije FK Rad i poseduje UEFA A licencu. Sportifico zajednici pridružio se pre pet meseci, a zahvaljujući svojoj aktivnosti na mreži u poslednjem kolu polusezone proglašen je za profil nedelje.

Srđan Stojčevski: FK Rad

Srđan Stojčevski sa svojim saradnicima iz Kerver koučinga, Renatom Piršom i Peđom Stojanovićem na nacionalnom stadionu Makedonije | Foto: www.fkrad.rs

Stojčevski već deset godina trenira mladje selekcije a od prosle godine vodi omladinsku selekciju Gradjevinara. Njegov tim ove sezone trenutno zauzima šesto mesto na tabeli Omladinske lige Srbije nakon 23 odigrana kola.

Za mladog stručnjaka usavršavanje je veoma bitno – završio je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, a pored UEFA A licence poseduje i licencu Coerver® Coaching programa, čiji je glavni trener za područje Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Tekst Renata Pirše, tehničkog direktora Kerver koučinga, mogli ste da pročitate na Sportifico ProFeed-u, a ta kompanija nedavno je potpisala ugovor sa Fudbalskim savezom Makedonije. Za održavanje seminara i edukaciju trenera i igrača zadužen je upravo glavni trener Stojčevski.

Prvi seminar održan je u Skoplju, u Kući fudbala FS Makedonije a potom i na terenima FK Vardar. U vreme seminara Vardar je dobio novog sportskog direktora Darka Pančeva, legendarnog fudbalera Zvezde i reprezentacije Jugoslavije, pa je Srđan imao priliku da ga upozna i sarađuje sa njim.

Saradnja sa fudbalskim savezom Makedonije veliko je priznanje za dosadašnji trud i zalaganje 32-godišnjeg stručnjaka.

Srđan Stojčevski: FK Rad

Srđan Stojčevski na terenima FK Vardar obučava najmlađe članove | Foto: www.fkrad.rs

Čast mi je i zadovoljstvo što sam kao glavi trener Kerver koučinga imao priliku da sarađujem sa ljudima iz FS Makedonije, a prvi utisci su jako pozitivni. Prepoznali su naš rad, kao kompaniju koja može mnogo da im pruži u pogledu edukacije trenera i mlađih uzrasnih kategorija. Mislim da će se takav vid saradnje implementirati u klubovima, što bi predstavljalo dodatni iskorak. Tako bi se povećala mogućnost da FS Makedonija vidi efekte te metode rada koja je u svetu veoma zastupljena”, poručio je Stojčevski.

U planu je još jedan seminar u Skoplju a potom slede Tetovo, Ohrid i ostali gradovi. Naredne godine fokus će biti na radu sa najtalentovanijom decom koju selektira FS Makedonije.