Upoznajte adidas Tim sezone Sportifico talenata

Stojadinović: Igrao bih i sedam utakmica nedeljno

Treniraš fudbal? Pridruži nam se OVDE!

Berkasovo, naselje u opštini Šid u Sremskom okrugu, dobilo je novog heroja! Mladi Goran Stojadinović najbolji je golman adidas Tima sezone Sportifico talenata.

Osim talenta, vrednog rada, analize svojih rezultata koje redovno deli sa drugim korisnicima na Sportifico mreži, Goran ima izuzetnu podršku u Berkasovu i celom Šidu, zahvaljujući čemu je 17-godišnji član FK Jednota dobio više od 21.000 aplauza i zaslužio ovo priznanje.

“Dve godine imam profil na mreži, uz preko 300 objava sa mojih mečeva koje redovno delim. Nisam se nadao ovakvoj podršci, ali sam na njoj beskrajno zahvalan svojim kolegama iz ekipe, trenerima, roditeljima, prijateljima iz celog Srema bez kojih ovo ne bi bilo moguće”, rekao je Stojadinović.

Na rukama narandžaste adidas rukavice, golmanski dres iste boje, ali u srcu je kolorit nešto drugačiji.

Stojadinović GK adidas Tim sezone Sportifico talenata

Sportifico tim i Goran sa svojim novim adidas rukavicama koje je dobio kao nagradu | Foto: Sportifico

“Navijam za Partizan, a crno-beli su mi omiljeni klub od malena. Vladimir Stojković je neko ko mi je profesionalni uzor i san mi je da jednog dana postanem profesionalni golman i ostvarim bar deo onoga što je moj idol ostvario. Od stranih igrača, najviše volim da gledam Đanluiđija Bufona, i jedva čekam da vidim kako će da se snađe u PSG. A od ostalih, najviše pratim Aleksandra Prijovića iz PAOK-a”, ističe Goran.

Na pitanje zašto je izabrao da bude golman i zašto baš fudbal, na licu dečaka iz Berkasova pojavljuje se osmeh.

“Zavoleo sam fudbal uz drugare iz ulice u mom selu, gde sam i napravio prve korake. A što se golmana tiče, pa oduvek sam voleo da izvodim parade, da se bacam i da branim. Nekako je to išlo prirodno.”

Fudbalom je počeo da se bavi sa 10 godina, a sa Jednotom je osvojio kadetsku ligu Srema prošle sezone, dok ove brani za prvi tim i paralelno u kadetima.

“Sa 17 godina sam postao golman prvog tima FK Jednota, na šta sam ponosan, a naš zajednički cilj je viši rang takmičenja za koji se borimo. Verujemo u sebe, ali idemo korak po korak”, navodi Stojadinović.

Ove sezone je bonus u kadetskom timom, ali srećan je svaki put kada ima priliku da stane na gol.

“Da mogu, igrao bih i sedam utakmica nedeljno. Naravno da su mečevi za prvi tim veliko iskustvo, ali podjednako uživam i kada igram sa vršnjacima”, objašnjava Goran uz osmeh.

Goran se i prošle godine borio za mesto u Timu sezone, ali je u neizvesnoj završnici sa gotovo 10.000 aplauza ipak zauzeo treću poziciju među golmanima. Sportifico Tim se odlučio da nagradi njegov trud, pa smo posetili Jednotu, upoznali Gorana i njegov klub.