Da li ste znali?

Svetlana Bilić, prvi ženski sudija na meču Superlige

Svetlana Bilic fudbalski sudija iz Rume, prva je dama koja je sudila superligaški meč u istoriji Fudbalskog saveza Srbije.

Svetlana je kao pomoćni sudija bila deo sudijske trojke koja je sudila utakmicu 14.8.2016. godine između FK Bačka (Bačka Palanka) – FK Spartak (Subotica) koji je završen rezultatom 1:3 za gostujuću ekipu.

Svoj veliki uspeh na međunarodnoj sceni započela je još 2009. godine kada je zajedno sa Draganom Veljković, internacionalnim sudijom iz Beograda, sudila finale turnira za žene na Univerzijadi u Beogradu 2009 godine.

Nekoliko godina kasnije, od UEFA je za svoj trud i rad dobila veliko priznanje, sudeći UEFA Evropsko prvenstvo za igračice do 19 godina kao jedini sudija iz Srbije.

Osim na terenu, Svetlana se istakla i kao deo organizacionog tima Evropskog prvenstva za igračice do 17 godina u Srbiji 2011.godine, kada je Srbija bila domaćin, kao i na mnogim međunarodnim utakmicama u organizaciji FIFA i UEFA.

Pročitajte i intervju sa Svetlanom Bilić na Sportifico ProFeed-u, u kome nam je pričala o svom iskustvu sa nedavno održanog FIFA Svetskog prvenstva za žene u Papua Novoj Gvineji.