Da li ste znali?

Svetlana Bilić, prvi ženski sudija u Superligi

Svetlana Bilić, fudbalski sudija iz Rume, prva je dama koja je sudila superligaški meč u istoriji Fudbalskog saveza Srbije.

Svetlana je kao pomoćni sudija bila deo sudijske trojke 14. avgusta na meču između FK Bačka (Bačka Palanka) – FK Spartak (Subotica), koji je završen rezultatom 3:1 za gostujuću ekipu.

Veliki proboj na međunarodnoj sceni započela je još 2009. godine kada je zajedno sa Draganom Veljković, internacionalnim sudijom iz Beograda, sudila finale turnira za žene na Univerzijadi u Beogradu 2009. godine.

Nekoliko godina kasnije UEFA ju je nagradila za veliki trud, pa je sudila UEFA Evropsko prvenstvo za igračice do 19 godina kao jedini sudija iz Srbije.

Osim na terenu, Svetlana se istakla i kao deo organizacionog tima Evropskog prvenstva za igračice do 17 godina u Srbiji 2011. godine, kada je Srbija bila domaćin, kao i na brojnim međunarodnim utakmicama u organizaciji FIFA i UEFA.

Pročitajte i intervju sa Svetlanom Bilić na Sportifico ProFeed-u, u kojem nam je govorila o svom iskustvu sa nedavno održanog FIFA Svetskog prvenstva za žene u Papua Novoj Gvineji.