ŽRFK Majdanpek: Novo pojačanje na Sportifico mreži

Sportifico tim juče je bio gost ŽRFK Majdanpeka i tom prilikom trenerima i mladim fudbalerkama ovog kluba predstavio Sportifico društvenu mrežu. Tokom prezentacije, devojčice su napravile profile i tako postale deo sve brojnije zajednice perspektivnih sportista.

ŽRFK Majdanpek

Fudbalerke ŽRFK Majdanpek prave profile tokom prezentacije | Foto: Aleksandra Stojković, Sportifico

 

ŽRFK Majdanpek će u septembru proslaviti petogodišnjicu od osnivanja kluba, što je zaista jubilej za jedan ženski fudbalski klub. Iako rodni grad Dejana Petkovića Ramba trenutno ima tek nešto više od 4000 stanovnika, u ovom klubu trenira čak 25 devojčica među kojima je i šestogodišnja Lena, najmlađi član kluba.

Rezultati rada nekolicine entuzijasta na čelu sa predsednikom kluba i trenerom Miodragom Mikicom Ilićem, međutim, tek se naziru. Njihova golmanka, Jovana Stojković nedavno je dobila poziv da brani boje reprezentacije Istočne Srbije, i na dve utakmice je na najbolji mogući način predstavila svoj klub.

Pažnja koju posvećuju radu sa mlađim kategorijama ogleda se i kroz usavršavanje trenera. Dragana Buzdimirović, prvotimka koja ujedno radi i sa ovim talentovanim fudbalerkama, u decembru je u Nacionalnoj kući fudbala u Staroj Pazovi prisustvovala FIFA seminaru gde je uz pomoć eminentnih stručnjaka, kao što je Ana Noe, učila o osnovama rada sa devojčicama mlađeg uzrasta.

Tokom prezentacije, govorila je o tome šta je za nju kao trenera najvažnije u radu sa ovim devojčicama.

“Najponosnija sam što smo počeli sa pet, a danas imamo čak 25 devojčica. Uspeli smo da ih animiramo i damo im nešto čemu će se, pored škole, posvetiti. Trudim se da im uz ozbiljan trening, omogućim da i dalje budu deca, da se igraju i uživaju na terenu. Želim da se kroz fudbal formiraju kao ličnosti i da jednoga dana budem ponosna na to u kakve su ljude izrasle, ne samo kakve su fudbalerke postale”, zaključila je Dragana.

ŽRFK Majdanpek

Devojčice ŽRFK Majdanpek i njihovi treneri, Miodrag Ilić i Dragana Buzdimirović | Foto: Privatna arhiva

Iako je za njih sezona u Razvojnoj ligi uskoro završena, klub je pripremio niz aktivnosti u kojima će devojčice biti uključene tokom leta.

Već u junu, 23. i 24. zakazana je poseta i dve prijateljske utakmice sa klubom iz Rumunije, Craiova. Tim povodom, u ime uspešne saradnje, Sportifico tim pozvan je da ponovo bude gost ŽRFK Majdanpek. Tokom jula, iskoristiće lepo vreme za različite aktivnosti u prirodi, a u avgustu će obaviti pripreme u Crnoj Gori, u Buljaricama.

ŽRFK Majdanpek uspeo je da stvori zdravu atmosferu i sportski ambijent u kom će se mlade fudbalerke razvijati i graditi uspešne karijere, a Sportifico tim je tu da im u tome pomogne i podrži ih na putu ka stvaranju lepe slike o ženskom fudbalu. Ove devojčice to zaista zaslužuju!